Adventsmässa

Under ett av Styrande Rådets möten år 1999 togs beslutet att arrangera en Adventsmässa. Därmed skrevs ett nytt kapitel i Gillets moderna historia. Initiativtagare var vår dåvarande Ålderman Inge Stoltz.

Sångkören Divertimento har sedan starten deltagit med körsång.

Adventsmässan söndagen den 8 december 2019


Cirka besökare samt kören, som bestod av 20 glada sångare,  övervarade Adventsmässan i Borstahusens Kapell i år.

Gilleskaplan Charlotte Winther tog emot när vi kom in i kapellet.

En välkänd doft mötte oss i förrummet. Skaffare David Olow serverade oss glögg, pepparkakor och lussekatter. En härlig julkänsla spred sig i kroppen. KL. 15 intog vi platserna i kapellet och strax började vår härliga stämningsfulla adventsmässa med intåg av kören Divertimento.

Kören och musikansvarige Annika Svedenborn med körledaren Matthias Svensson i spetsen intog kapellet med en julvisa från Östergötland ”För redeliga män”. Ålderman Anders Eriksson hälsade välkomna till den mysiga stämningsfulla stund som vår adventsmässa ger. En föraning om julens härliga stämning lägrar sig över vårt Gille. Kören fortsatte med ”Snön” av Ljunggren/Aldén, därefter en makalös tolkning och framförande av ”Decembernatt” Av Cohen/Schagerström som var så mäktig i Borstahusens kapell.


Gileskaplan Charlotte Winther läste Julbetraktelsen, följt av solosång av Annika Svedenborn, med Daniel Gunnarsson på piano, som framförde ”When you wish upon a star” med sådan inlevelse och finstämd sång. Efter Psalm 109 ”Det susar genom livets strid” fortsatte kören med ”Do you hear what I hear” av Regney/Shayne, ”Stilla natt” av Frans Gruber. Gilleskaplan Charlotte Winther avslutade med Herrens bön och Välsignelsen. Psalm 103 ”Bereden väg för herran” Kören avslutade med ”Jul, jul strålande jul” av Gustaf Nordqvist.


Ålderman Anders Eriksson tackade alla deltagare och kören och önskade alla en God Jul. Vid utgången fanns en möjlighet att lägga en slant till hjälp för Gillet att bekosta våra arrangemang.  

Många tog chansen att ta en extra glögg och pepparkaka innan man begav sig hemåt i Adventskvällen. Med härlig julkänsla inombords.


Lars Karlsson, Gillesskrivare